вівторок, 2 лютого 2016 р.

Письменник, народжений життям

      Джек Лондон - відомий американський письменник, громадський діяч, автор пригодницьких оповідань та романів.
     Народився 12 січня 1876 року в Сан-Франциско. 1896 рік круто змінив життя Джека Лондона: на Алясці знайдено золото, починається так звана золота лихоманка, в якій бере участь і молодий письменник. Йому так і не судилося знайти золото після кількох років виснажливої праці, але справжнім скарбом для Лондона стають особисті враження і досвід цього своєрідного краю, що отримав назву в подальших творах — «Біла Безмовність». 
     Автор  створює особистий, ні з чим незрівнянний світ важких випробувань, суворих природних умов, міцної людської дружби і любові, які долають будь-які перешкоди. Так звані північні оповідання принесли неабияку славу письменнику. 
      Джек Лондон стає всесвітньовідомим письменником зі своїм особливим стилем, неповторною манерою письма, оригінальною проблематикою. Він випускав по дві, навіть по три книги на рік. Секрет надзвичайної популярності Джека Лондона полягає, за словами відомого американського літературознавця Вана Віка Брукса, у тій «свіжій, життєствердній інтонації» його творів, що «так контрастувала з загальною сентиментальною спрямованістю тодішньої американської літератури».


     Джек Лондон написав понад 200 оповідань, що входять в 16 збірників. Найбільш відомі: "Жага до життя", "Біле Ікло", "Мартін Іден", "Серця трьох", "Дочка снігів", "Син вовка" та інші.
     До 140-річчя від дня народження письменника у нашій бібліотеці проходить виставка-портрет "Письменник, народжений життям".






Немає коментарів:

Дописати коментар