понеділок, 30 листопада 2015 р.

МОВО МОЯ КАЛИНОВА

     Під такою назвою у ЗОШ №1 м. Теребовлі пройшов цікавий і повчальний літературно-музичний захід - свято мови. У актовій залі школи зібралися учні 6-7 класів, вчителі, а також наймолодші поціновувачі рідної мови - першокласники. З уст учнів 6-А класу линули прекрасні вірші про українську мову, були виконані пісні "Наша мова", "Вишиванка", "Україно!" та "Гей, шуми, Великий луже!". 




      Справжньою родзинкою свята стала демонстрація мультимедійної презентації "Ти наше диво калинове", яку підготували бібліотекарі Теребовлянської дитячої бібліотеки. З екрану до глядачів поетичними словами зверталися світочі української літератури, а задушевна пісня "Звучи, рідна мово", у виконанні народної артистки України Раїси Кириченко, була прекрасним цьому доповненням. 





     Неперевершено звучала Молитва до мови, у виконанні Олександра Гогуся та вірш-роздум Софійки Когут "В шелесті калини...", який прочитала Анастасія Людвіковська. Оплесками глядачі зустріли дівочий вокальний ансамбль, який виконав пісню "Вишиванка", з елементами народного танцю. І на завершення свята справжні козаки "запалили" зал маршовою піснею "Гей, шуми, Великий луже!" 



     Зі словами вдячності за чудове свято мови виступили заступник директора школи Твердун Наталя Степанівна та перша вчителька юних артистів Штик Марія Павлівна. З надією в серці ми віримо, що
Наша мова солов'їна
Піде з нами у віки.
Доти буде Україна,
Поки будуть козаки!..

Немає коментарів:

Дописати коментар