понеділок, 14 квітня 2014 р.

"Мамо, не плач. Я повернусь весною..."


     Прийшла весна… Весна смутку, невимовного жалю, скорботи за героями Небесної Сотні, які віддали своє життя за свободу і за власну державу.
         Районна бібліотека для дітей спільно із педагогічним колективом, учнями 11-А, 11-Б і 8-А класів ЗОШ№1 та звукооператором РБК Кибою Іваном Богдановичем  провели вечір памяті «Помолімося за Небесною Сотнею», приурочений сороковинам масових вбивств 18-20 лютого 2014 року у Києві.  
 
         Вечір розпочав вчитель історії Думський Віктор Антонович, який передав слово священику греко-католицької церкви св.. Миколая о.Михайлу Яремі. Усі присутні об’єднались у спільній молитві. А запрошені Самець Михайло, Уруський Олег, Гогусь Володимир, які були безпосередніми учасниками бойових дій на Майдані поділились своїми спогадами. Школярі мали змогу  на власні очі побачити  майданівські військові трофеї, приміряти каски, бронежилет, сфотографуватися зі щитом на фоні обгорілого прапора  та потримати обпалену бруківку з Інститутської.
 
 
         На екрані демонструвались документальні кадри про героїв Небесної Сотні під супровід Гімну Майдану «Плине кача по тисині» Піккардійської терції та «Колискової» Ніни Матвієнко. Ще зовсім молодими загинули вони, і діти їхні уже не народяться, а інші -  не приголублять своїх матерів, дружин та дітей.
 
 

         Закінчувався вечір, усі стояли , віддаючи доземний поклін усім тим, хто уже ніколи не повернеться і не промовить слово «мама», і звучала пісня «Мамо, не плач. Я повернусь весною…»  Сльози жалю, скорботи котилися по обличчях і обпікали серця кожного.
     Завершальним акордом прозвучав гімн «Ще не вмерла України…» у виконанні Руслани, який підхопили усі присутні в залі, а з екрану дивилися молоді обличчя загиблих героїв Тернопільщини, які назавжди залишаться у нашій пам’яті та серцях.
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар