четвер, 9 квітня 2015 р.

Повстанець Алярмик і теребовлянські школярі

 



Цікава та захоплююча зустріч школярів із сучасним супергероєм Алярмиком відбулась в читальному залі нашої бібліотеки! А якщо точніше - зустріч з автором "Повстанської абетки" - кандидатом історичних наук, громадським діячем, активістом Євромайдану Олегом Вітвіцьким.







    "Повстанська абетка" - унікальна віршована розповідь про життя і пригоди юного вояка Української Повстанської Армії Алярмика та його друзів. 
     Під час зустрічі автор, Олег Вітвіцький,  розповів школярам про ідею написання "Повстанської абетки", демонстрував свій твір, а школярі з неприхованою цікавістю слухали та розглядали книжку, адже до кожної літери абетки підібрані слова і терміни, які висвітлюють історію боротьби українців в роки Другої світової війни. 




     П'ятикласники взяли участь у конкурсі, організованому автором книги, жваво відповідали на запитання і переможниця отримала в подарунок "Повстанську абетку " з автографом Олега Вітвіцького.
      Цікаво було дізнатись і про те, що ця книга  зчинила справжній ажіотаж на російських телеканалах. Російські журналісти  пробують залякати своїх громадян тим, що українці вчать своїх діток за "бандерівською абеткою". Даний ролик був несподіванкою для автора і викликав лише посмішку.
       Зустріч добігала кінця, діти пропонували свої ідея для продовження розповіді про відважного Алярмика, а сам автор передав  "Повстанську абетку" і для хоробрих воїнів АТО Михайла Субчака та Назара Мялікгулиєва










    

Немає коментарів:

Дописати коментар