четвер, 13 листопада 2014 р.

Воскреснув ти - воскресне й Україна

     Напередодні Дня української писемності і мови, в бібліотечній світлиці зібралися справжні поціновувачі рідної мови, її багатства, краси.

     Уже досвідчені поети, з-під чийого пера вийшла у світ не одна збірка, ділилися своїми літературними надбаннями із юними журналістами студії "Джерельце" (керівник Наталія Бойчук). З уст талановитих теребовлянських поетів Леона Городиського і Романа Шкварка лунали такі близькі кожному українцю рядки, сповнені безмежної любові до минулого, трепету до теперішнього і надією на мирне майбутнє.

    А з портрету величаво спостерігав за усім геній українського слова, талановитий художник і невмирущий Кобзар. Адже саме його слова та думки стали пророчими. Знову і знову поважні майстри слова і зовсім юні поети звертаються до Шевченка, черпають наснаги і мудрості у його нетлінних рядках. За іронією долі ювілеї Тараса Григоровича повні драматизму і трагедій. Згадаймо 100-річчя від дня народження Шевченка - почалась Перша Світова війна, а 200-ліття затьмарила неоголошена "гібридна війна".


     Про чистоту і милозвучність, про свою любов до слова, яке уміло вони викладають у поетичні рядочки говорили одинадцятикласниця ЗОШ №3, авторка збірки "Сльози з неба" Анастасія Крупик, її ровесниця з Ілавченської ЗОШ, авторка збірки віршів для дітей Наталя Жигадло, авторка збірки "Динаміка часу" Романна Брездень, переможці та учасники районного етапу конкурсу імені Шевченка.




     Гармонійно вплелися у свято і виставка робіт юних художників, переможців районного конкурсу "Шевченків світ в буянні фарб", яку представляла юна художниця Софійка Стрілецька, і мультимедійна презентація "Ти наше диво калинове!", і невмируща пісня "Звучи, рідна мово!" у виконанні Раїси Кириченко.





     Догоряв тихий осінній вечір... Вечір, який дозволив доторкнутися краєм тендітної душі до рідного слова і до світлої пам'яті Кобзаря. І так хочеться з впевненістю і вірою звернутись до невмирущого  Шевченка:  "Воскреснув ти - воскресне й Україна!"


Немає коментарів:

Дописати коментар