понеділок, 21 липня 2014 р.

Мандрівка із запахом кави

   
ЛЬВІВ... Здавна це древнє місто зачаровувало своїми легендами. Загадкою залишається воно і донині. Завдяки голові РК профспілки Куліковській М.М.,бібліотекарі нашого району нещодавно поїхали на екскурсію, щоб привідкрити завісу таїни львівських вуличок, соборів, палаців і, звичайно, скуштувати горнятко неперевершеної кави.
 
     Наша екскурсія розпочалася з освяченої каплички та святого джерела у с.Плугів неподалік Золочева. А далі  мандрівка пролягла через Личаківський цвинтар – одне з найстаріших кладовищ не тільки в Україні, а й у всій Європі. Порохова вежа навіяла нам минуле, як і Домініканський собор, Бернардинський монастир, собор Святого Юра, вірменська церква, міський Арсенал.
     Вражає своєю багатогранністю і площа Ринок – серце середньовічного Львова. Кожна із 45 будівель площі є безцінною пам'яткою архітектури XIV-XVII століття і має свою власну історію. Окрасою площі є чотири старовинні фонтани, прикрашені скульптурами Нептуна, Адоніса, Діани та Амфітрити. Площа Ринок – це своєрідний музей під відкритим небом, де витає дух середньовічного Львова, де кожен будинок є пам'ятником архітектури і оповитий власною легендою.

      Саме тут ми спускалися у підземелля копальні кави. На великій площі першого поверху та підвальних приміщень, кожен бажаючий мав змогу скуштувати кавового напою на різний смак.  В підвальних приміщеннях власники кав’ярні створили унікальну атракцію – єдину в Україні кавову шахту. Стомившись від довготривалої екскурсії, так затишно було відпочити у прохолоді підземелля і випити горнятко кави, приготовленої за особливим рецептом, на вогні.



     А як же вигравали барвами львівські фонтани біля театру опери та балету! Так само виблискував і гарячий шоколад у Львівській майстерні шоколаду, де кожен зміг придбати шоколадні сувеніри на пам'ять.
     Невблаганно добігала кінця наша мандрівка старовинним Львовом. Час було повертатися до дому. Море вражень, емоцій і чудового настрою подарувала нам зустріч зі Львовом!
    
    

Немає коментарів:

Дописати коментар